Duitse dieseltreinstellen

In Duitsland rijden aardig wat verschillende typen dieseltreinstellen rond. Soorten die ook in Nederland te vinden zijn hebben een eigen pagina op deze site, zoals de Lint. Op deze pagina vind je de overige Duitse dieseltreinstellen.


Treinstel 628 660 maakt samen met treinstellen 628 514 en 628 666 een stop in op het station van Willingen, tijdens een rit op lijn RE17 naar Brilon Wald. De Baureihe 628 is uitsluitend bedoeld voor regionaal vervoer en bestaat uit een motorwagen en een motorloos stuurstandrijtuig, waarbij het stuurstandrijtuig wordt aangeduid als Baureihe 928.

 

Treinstel 628 530 staat eerst op het opstelspoor te Willingen, om vervolgens heen en weer te steken om op spoor 2 terecht te komen en zo door te kunnen rijden naar Brilon Wald.

 

Station Willingen wordt ook aangedaan door lijn R55, ook wel bekend als de Kurhessenbahn, die wordt uitgevoerd met treinstellen van het type Baureihe 646. Officieel behoren deze ook tot het type GTW, maar door de afwijkingen ten opzichte van de in Nederland bekende GTW staan ze op deze site apart van elkaar.

Kort weetje: Brilon werd op 1 april bevrijd van de Nazi's, dus op 1 april verloor Hitler zijn bril(on).

 


Treinstel 642 515 naar Mannheim op 7 augustus 2018 op Frankfurt am Main Hbf.

 

De 642 631 was hier ook aanwezig, wachtend op vertrek naar Neurenberg. De Baureihe 642 is een serie dieseltreinen van het type Desiro van Siemens, om precies te zijn van het subtype Desiro Classic. Andere soorten Desiro's zijn o.a. te vinden bij de Belgische spoorwegen als MS08 (hier te vinden).