Van spoorliefhebbers, voor spoorliefhebbers

Opvallende dingen

Op deze pagina vind je foto's van opvallende dingen en gebeurtenissen op en rond het spoor.


Een SLT als intercity naar Leeuwarden... Rotterdam Centraal, 22 oktober 2012.

 

In Citadis 2-stel 2119 zag ik dit opvallende tafereel...

 

HSIJM? De Hollandsche Spooreren IJzerwegmaatschappij?

 

Mijn hele muur hangt vol met allerlei treinposters, onder andere deze. Maar kijk eens naar de tekst. Er staat 'Muizekop', in plaats van Muizeneus. In tegenstelling tot het artikel hieronder heb ik deze fout nog nooit eerder gezien. Er staat ook vooraan in de tekst 'Spoorweg - Museum', dat volgens mij gewoon als Spoorwegmuseum geschreven moet worden.

 

Rotterdam Centraal, 28-05-11. Welk type loc is dit?!

 

Capelle a/d IJssel, 15-12-10. Een bijzondere combinatie van V-IRM 9479 en SLT 2605. De SLT had pech en de kwam V-IRM kwam hem wegslepen.

 

In de AD van 7 augustus 2009 staat een veel voorkomende fout. Er staat: "NS beloont brief jonge treinfanaat met sloopsessie in de 'Hondenkop'."

Als het echt een Hondekop was geweest (oja, ze hebben Hondekop verkeerd gespeld) waren ze er een beetje laat bij. De Hondekop bestaat al jaren niet meer. Dit is een Plan-V, de Apekop. Veel mensen maken deze fout.

 

De extra trein van Zwolle naar Den Haag Centraal waarvan alleen het voorste gedeelte stopt op Amersfoort, Utrecht centraal, Gouda, Voorburg (waarvandaan busvervoer plaatsvindt) en Hoofddorp rijdt vanaf Nijmegen als stoptrein... Het is maar goed dat de CTA wordt gerepareerd!

 

Op 13 december 2003 omstreeks 11:30 reed een Sprinter een bonbonwinkel op Den Haag Centraal binnen, waarbij deze 1,5 meter opschoof... Er zijn geen gewonden gevallen. Foto: John Rieken