Prikbord

Welkom op het prikbord. Deze pagina is bedoeld om mede-hobbyisten een platform te geven om elkaar vragen te stellen over de spoorwegen en alle aanverwante zaken. Zie het als een soort forum. Voor opmerkingen puur over de site kan je terecht in het gastenboek.

 

BELANGRIJK: alleen de webmaster kan zien wat je invult in het vakje "e-mailadres". Als je wil dat andere spoorliefhebbers je vraag ook kunnen beantwoorden, vermeld je e-mailadres dan ook in je berichtje zelf.


Reactie plaatsen

Reacties

BakaPhotography
5 maanden geleden

Naar aanleiding van een aankomende fotoshoot ben ik op zoek naar verlaten (industriële) stationsgebouwen en/of verlaten spoorlijnen waar ik eventueel foto's zou kunnen maken (liefst ook in het gebouw).
Moest iemand mij hier verder mee kunnen helpen, alle hulp is welkom op: vanhoutdennis@gmail.com

Zet als onderwerp van je mailtje wel dat je me via hier hebt gevonden ofzo, zo dat ik weet dat het geen spam is ;)

TsA
9 maanden geleden

Wie is er bereid om filmpjes die hij of zij maakt met mijn te delen voor de films die ik maak , voor eigen gebruik ( tot nu toe ) mail mail is ; arian1965271165@gmail.com
Groetjes TsA

John Schoorl
2 jaar geleden

Dit is een bericht van John Schoorl, verslaggever de Volkskrant. Ik wil een verhaal maken over de kunstenaar Teun Hocks hoe een treinschilderij van hem op een locomotief van Deutsche Bahn terecht is gekomen - en nadien op een modeltrein van Märklin.
Dus ben ik op zoek naar treinfanaten, deskundige treinsportters, die mij voor mijn verhaal kunnen helpen.
Hoop tot horens.
groet John j.schoorl@volkskrant.nl

G. van der Zwaag
3 jaar geleden

Je mag locs gewoon zonder apostrof schrijven, hoor!

Verder een prachtige website, die ik zeer zeker vaker zal raadplegen. TREINOFIEL

Bert Helbers
3 jaar geleden

Goedemiddag,

Ik ben oud Mcn en leerbegeleider geweest bij NSOpleidingen, en heb een paar matgidsen, van mat 64, mat 54, motorpolitie, De I-II - I-III en zo meer.
Hebben jullie hier nog belang bij.
Hoor het graag.
Vr.gr.
Bert

Emma
4 jaar geleden

Zou het kunnen dat wij een speldje hebben van de Mat'64 (een geel speldje voor verzamelaars ?- mijn vader was in een ver verleden zelf trein-machinist)
Als wij zoeken op Marktplaats komen wij er geen een tegen.
Misschien weet u (jullie) of er speldjes van in omloop / te koop zijn ?
Bedankt vast en mvrgr Emma

Twan (webmaster)
4 jaar geleden

Beste Rinus,
Pas sinds een aantal jaar is bekend in hoeverre het nodig is om uitstoot te verminderen en om in zo'n korte tijd alles te elektrificeren is een lastige taak. Ik denk ook zeker dat geld hierin een rol speelt, zeker omdat niet alleen het vervoersbedrijf maar ook de (lokale) overheden hieraan moeten meebetalen. Overigens moeten we niet vergeten dat er wel daadwerkelijk aan wordt gewerkt; in de afgelopen paar jaar zijn in ieder geval de lijnen Zwolle - Kampen en Zwolle - Almelo geëlektrificeerd. Ook wordt er om kosten te besparen gekeken naar "partiële bovenleiding", wat inhoudt dat de trein tijdens het versnellen bovenleiding gebruikt en voor het rijden op constante snelheid de energie uit accu's put. Hopelijk heb ik je hiermee voldoende geïnformeerd!
Groeten, Twan

Rinus Wesselink
4 jaar geleden

kan iemand uitleggen waarom er b.v. in provincie Gelderland(Winterswijk)nog diesellijnen rijden, vooral tegenwoordig te termen ,,uitstoot,,
Is het te duur om te electrificeren?

Michael van Heijningen
5 jaar geleden

Op pagina https://treinfanaat.jouwweb.nl/tram zie ik een klein foutje staan het gaat om het volgende

Ook de afgetakelde Vierasser 408 was aanwezig. Het groene rijtuig aan de linker kant is een Allan-bijwagen, welke een tijd bij de EMA heeft gereden en daar groen is geschilderd. Bijwagen 1040 is destijds in 1988 gebruik als Toeristische mseumtram in Rotterdam en heeft gereden achter de van de HTM afkomstige stoomloc 8 de Ooievaar uit 1904 gebouwd bij Backer & Rueb in Breda omdat de loc groen van kleur was is ook het rijtuig destijds groen geschilderd. in 1989 is rijtuig 1040 vervangen door het van de htm afkomstige aanhangrijtuig 780 welke de zomer van 1989 achter stoomloc 8 de ooievaar hing. door de wele klachten over rook overlast die de stoomtram veroorzaakte is in 1990 besloten hiermee te stoppen en is besloten hiervoor retm motorrijtuigen 1 en 11 te gebruiken. Een paar jaar later is ook de 199 gebruikt als Toeristische museumtram. Rijtuig 1040 heeft nog enige tijd op het terrein van de Centrale werkplaats Kleiweg gestaan en is van daaruit naar de EMA in Amsterdam verhuisd waar het rijtuig jaren lang verbleef tot het rijtuig uiteindelijk weer in beheer kwam bij stichting RoMeO

van der Brugge
5 jaar geleden

De E-loc serie 1200 heeft aan de zijkant 4 inhammetjes, waarschijnlijk vuldoppen, twee tussen de ventilatieroosters en twee bij de neus. Wie kan mij vertellen waartoe deze dienen?

frans
6 jaar geleden

Ik ben op zoek naar meer informatie over treinbranden.
Vooral van de laatste maanden.
En ik zoek en goede foto van treinstel 2965

Luuk
7 jaar geleden

Weet iemand de verkortingen van OS Zwammerdam en OS Laakkanaal?

Ismail Ilgun
7 jaar geleden

waddup mensen,

Het is Isi van de hoodvlogs. Jullie zullen mij waarschijnlijk kennen van mijn vlogs en mijn optreden bij pauw. Ik had dus een fucking goeie idee weet je, ik wil gaan vloggen in treinen. Twan of Dwan ofzo, welke treinen hebben de chilste stoelen. Want ik wil mn reet niet al te veel belasten weet je.
Oké later mensen, woensdag nieuwe vlog online en
Wil jij ook in mijn vlogs komen? Kom naar poelenburg, zaandam en je gaat zien wat er gaat gebeuren
beng beng
Keen keld, keen stress

Walter Kok
7 jaar geleden

Voor de liefhebbers van de Sik locomotor, zie mijn 3D-animatie op YouTube:
https://www.youtube.com/watch?v=dEnb7yvS7XU

Walter

V. Jehee
8 jaar geleden

Hallo, ik heb een lamp waarschijnlijk van de Hondekop te koop. Iemand interesse?

Leo Bootsma
8 jaar geleden

hallo,
Ik heb een vraag over de foto van de sik 234 die als monument staat op het emplacement Waalhaven.
Wanneer is deze foto gemaakt?
Deze sik heeft tot 1968 de dienst Heerenveen-Lemmer gereden.
In 2002 hebben wij als spoorfanaten een poging gedaan om hem als monument in Lemmer op het voormalige emplacement te plaatsen.
Hij stond toen bij de werkplaats in Tilburg,maar had niet de originele groene kleur. Helaas is het om financiele redenen ons niet gelukt.Staat ,,onze,, sik er nog? Alvast bedankt voor de info.

jschonewille
8 jaar geleden

wie kan mij helpen aan een foto van de tram de blauwe engel die reed van Amsterdam naar Haarlem tot ongeveer 1955 ik heb er 2 jaar in gewoond maarheb er helaas geen enkele foto van

Jochen van rij webmaster spoorwegweb
9 jaar geleden

zou graag mijn link plaatsen http://www.spiderwebdesign.info/nsspoorwegweb/index.html en complimenten voor je website.

isaac
9 jaar geleden

wil je nog meer bouwplaaten maken

Twan (webmaster)
9 jaar geleden

Beste Tim,

Na research te hebben gedaan dacht ik erachter te zijn gekomen dat dit PEN 2 is. Ik kan er nu echter niks meer over vinden, dus heb ik het aangepast.

Groeten, Twan

Twan (webmaster)
9 jaar geleden

Beste Andre,

Zelf heb ik helaas geen idee. Wellicht hebben andere bezoekers dat wel. Als iemand een idee heeft, horen we het graag!

Groeten, Twan

Tim
9 jaar geleden

Ik wil niet heel vervelend zijn, maar op je pagina over rangeerlocs meld je dat de PEN 2 in Garmisch-Partenkirchen staat. De loc die op de foto staat heeft echter niets met die loc te maken. De PEN 2 is ergens in de jaren '70 gesloopt. Het is een totaal andere loc, namelijk één van de locjes die op die spoorlijn reed.

Andre Bogers
9 jaar geleden

Goedenavond, hoe kan ik aan een bouwplaat van een sprinter cq een andere trein komen?
Mvgr André Bogers

TAWDR
9 jaar geleden

Beste treinfanaten,
Graag wijs ik jullie op het nieuwe evenement in het kader van 175 jaar spoor in Nederland. Van 16 t/m 21 oktober vindt er op de Wagenwerkplaats in Amersfoort een bijzonder feest plaats. Kijk voor het complete programma op www.spooparade.nl. Graag tot ziens op de SpoorParade Amersfoort!

Twan (webmaster)
9 jaar geleden

Beste 'Apple iPad',

Van de 4402 weet ik niet zo veel. Ik kan je wel vertellen dat hij bij de NS in dienst kwam onder het nummer 1609 en nu bij RRF dienst doet. Dat is het eigenlijk zo'n beetje...

Als iemand anders meer weet, plaats dan a.u.b. een reactie!

Groeten, Twan

Apple iPad
9 jaar geleden

Hallo twan weet. Jij wat van loc 4402

Twan (webmaster)
9 jaar geleden

Beste Rob,

Ik kom (helaas) niet zo veel in Limburg en weet daar niet veel vanaf. Ik weet dat er over de lijn Sittard - Born regelmatig goederentreinen rijden. Ik geloof dat er tussen Geleen en Stein ook een groot industrieterrein is waar goederentreinen rijden. Verder weet ik eigenlijk niets.

Als iemand anders nog wat weet, hoor ik het graag!!

Groeten, Twan

Rob hongerend
9 jaar geleden

Hallo t.wan weet wat over goederentreinen in Limburg ??????? Gr rob ikwil daar ga spote dag

Twan (webmaster)
9 jaar geleden

Beste Aard,

Inderdaad een bijzondere plek voor een GTW, maar dat is het leuke aan speciale ritten :)
Er komen daar inderdaad ook goederentreinen, voor onder andere het bedrijf NedCar dat daar ligt.

Groeten, Twan

Aard
9 jaar geleden

Hoi twan ik zag de De foto in Born Van de gtw erg gek dat daar die komt komen daar ook cargo treinen weet jij dat Gr aard

Twan (webmaster)
9 jaar geleden

Beste Boaz,

Ik denk dat u mij verwart met iemand anders, ik was namelijk niet aanwezig op Spijkspoor. Ik heb zelf ook geen spullen van Fleischman. Hopelijk zult u degene die u zoekt nog vinden!

Groeten, Twan

boaz syaranamual
9 jaar geleden

Heeft u ook tweedehands spullen te koop van Fleischman. We hebben u gezien op Spijkspoor in Poortugaal.
Groeten,
Boaz

Twan (webmaster)
9 jaar geleden

Beste opgefokte reiziger,

Ik snap je frustratie, maar aangezien je 'jullie' gebruikt, ben je hier niet aan het goede adres. Ik ben alleen een hobbyist en heb geen enkele functie bij de NS. Ik ben in ieder geval blij dat je deze uiting van frustratie netjes hebt gehouden en ik hoop dat het je heeft opgelucht.

Vriendelijke groet, Twan (webmaster)

Opgefokt treinreiziger
9 jaar geleden

Als jullie verdomme al geen vertraging hebben rijden jullie 1 minuut of 2 minuten te vroeg weg!
En dan gaan de prijzen elk jaar omhoog!
Vandaag weer rijdt het trein van 19.42 uur om 19.41 weg terwijl ik in de rij stond om een kaartje te halen uit dat stomme apparaat van jullie waar alleen losgeld in kan en dan rijdt het trein prompt weg!
Door dit soort gevallen kom ik weer eens te laat op mijn werk! Niet dat jullie vertraging hadden nee gaat te vroeg!
Akelige stront bedrijf dat jullie hebben schaamteloze honden

Aron
10 jaar geleden

Hallo Trein fanaten,

Op de volgende website zijn prachtige geschilderde treinen te vinden.
Echt iets voor de liefhebber, van de hand van Paul Kerrebijn. (bekend schilder in NL).

Kijk even wat jullie er van vinden.

http://www.theartreproductions.nl/treinen-en-trams.html

Twan (webmaster)
10 jaar geleden

Hoi Diego,

Omdat de site een nieuw design heeft gekregen, was het keuzemenu verdwenen. Als het goed is, kan je er nu weer bij!

Groeten, Twan

Diego Kaersenhout
10 jaar geleden

Hoi Twan,

Ik kan niks meer van je Lego dingen vinden. Als ik erop klik dan zie ik alleen maar uitleg. Weet jij hoe je dat moet fiksen?

Met vriendelijke groet,

Diego

Twan (webmaster)
10 jaar geleden

Beste Peter,

De persvoorlichting heeft u verkeerd ingelicht, want de Thalys rijdt niet via Roosendaal. Het zou kunnen zijn dat u iets heeft gehoord over een omleiding, want normaliter rijdt de Thalys over de HSL-Zuid, die parallel aan de A16 loopt. Daarom zijn er veel viaducten en parkeerplaatsen waarvandaan gefilmd kan worden. Ik denk dat ik hiermee de eerste twee vragen beantwoord heb. Nu de derde: spoortrajecten hebben inderdaad namen, al zijn die niet zo simpel als bij snelwegen. Zo draagt de spoorlijn Rotterdam - Dordrecht - Breda de naam Staatslijn I, de lijn Amsterdam - Leiden - Rotterdam heet Oude Lijn en de lijn Utrecht - Zwolle - Kampen heet Centraalspoorweg.

Ik hoop dat ik u voldoende geholpen heb!

Groeten, Twan Klein

Peter Roek
10 jaar geleden

Beste treinfanaten, mijn naam is Peter Roek en ik ben fotograaf en filmmaker. Voor een klant moet ik een rijdende Thalys filmen in Brabant. Dat is eerder gezegd dan gedaan.
Van de persvoorlichting weet ik dat de Thalys naar Parijs over het traject Roosendaal gaat. Op dat traject heb ik een uitstekend plek gevonden om te filmen: Hoeven (1ste Molenweg).
Daar stond ik vandaag, om 14u00. Ik had uitgerekend dat de Thalys uit Amsterdam (vertrek 13u18) rond kwart over 2 voorbij zou komen. Geen Thalys gezien.
Enkele vragen:
1) Weet één van jullie of de Thalys daar daadwerkelijk voorbij komt?
2) Weet iemand misschien een andere plek waar ik een goeie kans maak op een rijdende Thalys in West-Brabant?
3) Hebben spoor trajecten ook namen? Zoals snelwegen?
Al vast hartelijk dank. Groet Peter Roek

Twan (webmaster)
10 jaar geleden

Antwoord op Narke:
Als ik het goed begrijp, wil j een foto van de 1202? Die mag je gebruiken, als je hem ergens anders op het internet zet heb ik wel graag dat je mijn naam of site erbij vermeldt.

Twan (webmaster)
10 jaar geleden

Antwoord op Jan:
Ik zie dat niemand heeft gereageerd. Misschien kan de NVBS er iets mee?

narke
10 jaar geleden

Twan er leuke website mag ik de foto 1202 voor een vriend heb een de foto;s van arnhem berg groet Narke

Jan
10 jaar geleden

Iemand interesse in Railhobby's jaargangen 1996 - 2012.
Er missen twee exemplaren (2002-2 en 2005-3). Doe me een leuk prijsje en je kunt ze ophalen in Tilburg.

Henzelf kopen
10 jaar geleden

Hoi heb jij Roger
Een modeltrrein hoger. Pasta lekker

Twan (webmaster)
10 jaar geleden

Antwoord op Niels:
Natuurlijk! Zoiets hoef je niet te vragen hoor.
De fotograaf van de foto zal het ook niet erg vinden.

Niels
10 jaar geleden

Lieve Twan.Zou ik de foto van de 3 brengdirect gtw's mogen hebben als achtergrond voor mijn mobiel?

Grtz Niels

Twan (webmaster)
10 jaar geleden

Antwoord op Port Jan:
Ik heb de foto gekregen van Bart Tummers. Ik zou aan hem vragen hoe hij hier is gekomen. Zijn website is www.treinenwereld.jouwweb.nl .
De foto's van de 904 zou ik graag willen hebben, je kan ze mailen naar treinfanaat@hotmail.nl .
Succes met Arnhem Berg!

Enne... Je mag me gewoon Twan noemen hoor ;)

Port jan van der berg
10 jaar geleden

Hallo. Meneer twan klein ik zie op u site foto's van opstelterein Arnhem. Berg hoe bent u daar op ge komen ???? Wild u mij. Snel antwoord geven meneer want ik wil daar ook foto's van ik heb nog foto's van plan v 904. Wilt u deze hebben ??


Gr. Port Jan van der berg

Twan (webmaster)
10 jaar geleden

Antwoord op Ruud:
Zelf heb ik geen idee. Ik heb ook een oproep geplaatst in de rubriek 'nieuw' en op Facebook. Hopelijk krijgt u snel antwoord!

ruud vreugdenhil
10 jaar geleden

ik heb deze banken gekregen.
ik vermoed dat ze uit een trein of van het station komen.

wie weet hier meer van?
ik hoor het graag.
Groeten Ruud

Reactie kan verstuurd worden naar r j v r e u g d e n h i l @ g m a i l . c o m

http://www.marktplaats.nl/a/antiek-en-kunst/antiek-meubels-stoelen-en-banken/m687418263-treinbanken.html?c=9b26ed2a557deff636f4f8b9c5b7a618&previousAction=freeAdPlacement