FLIRT ET3, 4 en 5

FLIRT is een type trein gemaakt door de firma Stadler en wordt door veel maatschappijen gebruikt, met name in Duitsland. De eerste series van de FLIRT tonen veel gelijkenis met de GTW van dezelfde firma, die in tegenstelling tot de FLIRT wel veel in Nederland te vinden is. De FLIRT heeft vele subtypes, op deze pagina zijn de oudere types te vinden. Door een nieuwe Europese wetgeving omtrent botsveiligheid heeft Stadler nieuwe kopvormen ontworpen voor de nieuwere FLIRT-treinen, deze worden aangeduid als FLIRT 3 en hebben een eigen pagina.


Treinstel ET 009 van WestfalenBahn op 27 december 2010 in Bad Bentheim. Dit is een trein van het type ET3, maar deze maatschappij rijdt ook met de onderstaande ET5 treinen.

 

Treinstel 6.01 van de eurobahn (expres zonder hoofdletter, dat hoort) als trein richting Hamm op 4 januari 2012 in Venlo. Deze treinen worden aangeduid als ET5.

 

Onder de namen ET 300 en ET 400 zijn de FLIRT-treinen te vinden bij de Duitse spoorwegonderneming VIAS. We zien hier de 301 op het station van St. Goarshausen op 8 augustus 2018.