Duitse elektrische treinstellen

Op deze pagina staan de Duitse elektrische treinstellen waar ik niet genoeg foto's van heb om ze een eigen pagina te geven. Sommige treinstellen die in zowel Duitsland als Nederland te vinden zijn hebben hun eigen pagina, zoals de FLIRT 3. Ook de eerdere generaties FLIRT en de treinen van de Intercity-Express (ICE) hebben een eigen pagina.


De uit 1955 stammende 815 672-1 op 21 april 2013 in het spoorwegmuseum in Bochum. Dit type trein draagt vele bijnamen, waaronder Akkublitz, Säurebomber, Steckdosen-InterCity, Taschenlampen-Express en Biene Maja. De eerste naam slaat erop dat dit een accutrein is.

 

Op 5 augustus 2018 zag ik op een middenspoor van Neurenberg Hbf de 442 237 van de Neurenberger S-Bahn en de 442 270 van de Franken-Thüringen-Express staan. Deze treinen zijn van het type Talent 2 van fabrikant Bombardier, wat een voortzetting is van de eerste serie Talent-treinen van het door Bombardier overgenomen Talbot. Talent-treinen zijn voornamelijk in Duitsland te vinden, maar ook in Oost-Europa en zelfs in Canada.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb