Opvallende dingen

Op deze pagina vind je foto's van opvallende dingen en gebeurtenissen op en rond het spoor.


Een SLT als intercity naar Leeuwarden... Rotterdam Centraal, 22 oktober 2012.

 

In Citadis 2-stel 2119 zag ik dit opvallende tafereel...

 

HSIJM? De Hollandsche Spooreren IJzerwegmaatschappij?

 

Mijn slaapkamermuur heeft een tijd lang volgehangen met allerlei treinposters, onder andere deze. Maar kijk eens naar de tekst. Er staat 'Muizekop', in plaats van Muizeneus. In tegenstelling tot het artikel hier een aantal foto's onder heb ik deze fout nog nooit eerder gezien. Er staat ook vooraan in de tekst 'Spoorweg - Museum', dat volgens mij gewoon als Spoorwegmuseum geschreven moet worden.

 

Rotterdam Centraal, 28 mei 2011. Welk type loc is dit?!

 

Capelle a/d IJssel, 15 december 2010. Een bijzondere combinatie van V-IRM 9479 en SLT 2605. De SLT had pech en de kwam V-IRM kwam hem wegslepen.

 

In de AD van 7 augustus 2009 staat een veel voorkomende fout. Er staat: "NS beloont brief jonge treinfanaat met sloopsessie in de 'Hondenkop'."

Als het echt een Hondekop was geweest (oja, ze hebben Hondekop verkeerd gespeld) waren ze er een beetje laat bij. De Hondekop bestaat al jaren niet meer. Dit is een Plan-V, de Apekop. Veel mensen maken deze fout.

Op 22 februari 2019 heb ik zelf het televisieprogramma Rail Away, bekend van de mooie beelden van treinreizen over de hele wereld, op deze fout betrapt. Tijdens een reis van Ede-Wageningen naar Dieren kwamen ze zogezegd stellen van het Mat.'54 tegen, die bekend staan als Hondekop. Het waren echter stellen Mat.'64.

De extra trein van Zwolle naar Den Haag Centraal waarvan alleen het voorste gedeelte stopt op Amersfoort, Utrecht centraal, Gouda, Voorburg (waarvandaan busvervoer plaatsvindt) en Hoofddorp rijdt vanaf Nijmegen als stoptrein... Het is maar goed dat de CTA wordt gerepareerd!

 

Op 13 december 2003 omstreeks 11:30 reed een Sprinter een bonbonwinkel op Den Haag Centraal binnen, waarbij deze 1,5 meter opschoof... Er zijn geen gewonden gevallen. Foto: John Rieken

Maak jouw eigen website met JouwWeb