Lego

Ik ben niet alleen een liefhebber van treinen, maar ook van Lego. Die twee dingen gaan gelukkig ook goed samen. Op deze pagina zijn mijn eigen creaties te zien.


  Mijn 1200 is gebaseerd op het ontwerp van Johan Wind, maar is door mij zelf aangepast naar hoe ik hem er het beste uit vind zien.


  Al sinds mijn jonge jaren rijdt er een 1300 in mijn stad rond. Als kind lette ik toch wat minder op details, zoals rechts te zien. Op een gegeven moment heb ik hem verbouwd naar een wat serieuzere versie.

   

  Ik was echter nog niet tevreden met de neus. Het is uiteraard lastig om met een breedte van maar zes blokjes goed gedetailleerd te werken, maar ik vindt deze toch net iets dichterbij de werkelijkheid komen dan de vorige versie.


  Het eerste eigen ontwerp dat ik maakte was een 1700, op achtjarige leeftijd. Jaren later heb ik een nieuwe poging gedaan om een 1700 te bouwen, maar ook hier was ik niet tevreden genoeg over en is uiteindelijk weer gesloopt.

   


  Ook maakte ik al vrij vroeg een SGM. De eerste versie leek nog meer op een Boeing 747 dan op een trein, maar de tweede versie ging al de goede kant op.

   

  Uiteindelijk besloot ik mijn SGM te moderniseren tot SGMm. Wederom is de eerste poging minder geslaagd, maar na een latere verbouwing is de rechter trein het eindresultaat.

   


  Het allereerste volledige treinstel dat ik bouwde was een Plan U. Deze heeft voornamelijk om nostalgische redenen, omdat het dus de eerste was, een lange tijd rondgereden, maar is uiteindelijk gesloopt voor de bouw van een Wadloper.


  Op het onderstel van de motorwagen van de Plan U heb ik een DH-1 gebouwd. Aanvankelijk met een verkeerde kop, maar uiteindelijk met bijbehorende baanschuiver.

   


  De linker foto zagen we al eerder. Achter de 1300 hangt een rijtuig dat een ICK moest voorstellen. Later heb ik deze verbouwd tot een wat serieuzer ogend rijtuig. Uiteindelijk is deze ICK gebruikt als basis voor een ICRm-stam.

   


  Dit is de BDs  van de tweedelige ICRm-stam die ik uit de ICK heb gemaakt. Wederom was het vrij lastig om details toe te passen, maar ik heb wel geprobeerd de kabels aan de zijkant van de kop na te maken.


  Lange tijd wilde ik een tram bouwen. In Lego Digital Desginer heb ik een ontwerp gemaakt voor een Rotterdamse ZGT-tram, maar daar is uiteindelijk alleen een kop van gebouwd.

  De eerste tram die ik in het echt maakte was deze tweeasser. Omdat ik geen gebruik maak van stroomtoevoer door de rails zou deze tram veel apparatuur moeten huisvesten om zelfstandig te kunnen rijden, en zoals je aan de grootte kan zien is dat niet mogelijk.

  Bij de tweede tram die ik maakte was dat wel mogelijk. Deze lagevloerstram is enigszins gebaseerd op de Vlaamse HermeLijnen. De achterste bak is gevuld met de techniek om de tram te kunnen laten rijden.

  Maak jouw eigen website met JouwWeb