Overige bussen

Hoewel dit voornamelijk een treinensite is, besteed ik ook wat aandacht aan bussen. Vooral bijzondere bussen of opvallende gebeurtenissen uit de buswereld zijn hier te vinden. De bussen uit mijn woonplaats Rotterdam hebben een eigen pagina, net als de ParkShuttle.


Tijdens de jaarlijkse actie Serious Request haalt radiozender 3FM geld op voor een goed doel. Het Belgische StuBru hield tegelijkertijd eenzelfde actie onder de naam Music for Life. Speciaal voor Music for Life was een bus van De Lijn omgetoverd tot Collectebus. Op 23 december 2010 is ze even naar haar Nederlandse collega's in Eindhoven gegaan.

 

In het weekend van 18 en 19 mei 2012 reden er tussen Rotterdam en Gouda geen treinen wegens werkzaamheden. De NS zette bussen in, welke meestal grote vertraging hadden. We zien hier één van de door NS ingezette bussen tussen twee RET-bussen op lijnen 44 en 33.

 

Een Syntus-busje van het type Optare op lijn 15 naar Vliegveld Teuge. Deze bussen zijn niet de aller beste, en samen met de naam Optare, wat Latijn voor wensen is, betekent het niet veel goeds...

 

Omdat lijn 43 tussen Arnhem en Apeldoorn (laatstgenoemde plek is locatie van de foto) rijdt, werd de dienst gereden door bussen van het Arnhemse bedrijf Breng én het Apeldoornse bedrijf Syntus. De foto is van 24 november 2012, bij de ingang van de nieuwe dienstregeling op 9 december is de dienst van Breng op deze lijn komen te vervallen. Een zeldzame foto dus!

 

Bij de opening van station Dronten op 8 december 2012 stond deze oude Londense dubbeldekker op het stationsplein.

 

Een trolleybus van Breng stopte in de Arnhemse avondzon van 3 augustus 2013 voor een verkeerslicht op de Utrechtsestraat.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb