Van spoorliefhebbers, voor spoorliefhebbers

Baan en stations

Het vernieuwde station Steendorp. Waar nu het flat op de achtergrond staat, stond vroeger de stationshal. Deze is verplaatst naar waar vroeger de loopbrug was. De nieuwe stationshal is weer een stapje vooruit in de tijd: hij heeft een lift, de eerste werkende lift ooit in Steendorp. Ook heeft het station een nieuwe, grote overkapping. Voorheen waren er alleen een aantal kleine dakjes.

 

Van een deel van het oude stationsgebouw en een oude overkapping is deze kleine stationrestauratie gebouwd.

 

De sporen onder de nieuwe overkapping van Steendorp.

 

Het nieuwe, kleurrijke stationsgebouw van Houtwijk. Het nieuwe station is een hele vooruitgang voor het kleine dorpje. Voorheen waren er korte, smalle perrons van ongeveer 5 meter lang. Nu kan er een volledige trein langs staan.

 

Een nieuwe satelietschotel wordt op het stationsgebouw van Houtwijk geplaatst. Op de achtergrond loc 1201 met een ICRm-stam.

 

Aan het einde van het spoor bij de haven ligt het terrein van sloperij Sloep. De rechter kant van het terrein is verhuurd aan de Stobvalm (Stichting TOt Behoud VAn LegoMaterieel), die bezig is met het herstellen van de allereerste rangeerloc in Steendorp (na zijn loopbaan als loc heeft hij een tijdje als kraancabine gefungeert, later is het zelfs nog deel van een ruimteschip geweest).