Spoorwegmuseum Waterhuizen


In de tuin van Riekje Buivenga uit Waterhuizen staat een heus spoorwegmuseum, welke ik op 23 augustus 2013 bezocht. Als je door de overwegbomen bent, kom je dit tafereel tegen: de koppen van Hondekop 382 en DE2 169. De 169 is ingericht met etalagepoppen, de 382 heeft een nog intacte cabine waar uitleg wordt gegeven.

Zodra je de bocht om bent, kom je van achteren aanlopen op een korte goederentrein, met Sik 354 voorop. Er ligt een spoortje waar de Sik overheen kan rijden.

Naast de Sik staat deze bollenwagen, die in het kader van NS 150 is beschildert als Aarde en Maan. Hierna loop je verder naar de drie gebouwen vol met borden, spelden, seinen, lampen, petten, enz. Daar zet ik geen foto's van neer, het is veel leuker om het met je eigen ogen te zien!

Dat laatste zal helaas niet meer lukken. Op 6 februari 2014 is Riekje helaas overleden. Ik wens haar nabestaanden veel sterkte toe en ben blij dat ze, hoewel ze geen machinist kon worden, toch gelukkig haar hobby kon uitoefen en zo een grote verzameling op heeft kunnen bouwen.

Maak een Gratis Website met JouwWeb