Van spoorliefhebbers, voor spoorliefhebbers

LEGO tram

Er vind een grote verplaatsing/reorganistatie plaats van Steendorp e.o. Als dit af is, gaat er waarschijnlijk worden gebouwd aan één of meer tramlijen. Er gaat minstens een ZGT-tram rijden. Misschien komen er later meer trams bij, maar dat is niet zeker.


Zo moet de ZGT uiteindlijk gaan worden.

 

Ooit zijn er plannen gemaakt om een tramlijn aan te leggen in Steendorp, in combinatie met een verbreding van het spoor tussen Steendorp Haven en Houtwijk (dit omdat de tram deels over het bestaande traject Steendorp - Houtwijk moet gaan rijden). Door een gebrek aan materiaal is er vrijwel niks gedaan met deze plannen, al is er al wel één kop klaar van een ZGT-tram die hier moet gaan rijden. De kop is neergezet op de plaats waar ongeveer tramspoor moet komen te gaan liggen.

 

Ondertussen is dit plan deels gerealiseerd geweest. De trambaan is aangelegd, maar het treinspoor is niet verbreed. Met een grootschalige herplaatsing van al het spoor is de trambaan beter komen te liggen en de treinbaan verbreed en verlegd. Overigens rijdt, door een gebrek aan onderdelen, deze ZGT nog niet. Totdat er genoeg onderdelen zijn, word er gereden met een stoomtram.

 

Een deel van de ZGT is uiteindelijk gebouwd, maar er werd ontdekt dat deze te lang en te hoog is voor het stadsvervoer. Hierom rijdt deze niet meer. De dienst is overgenomen door een Twee-asser + bijwagen. Ook worden er studies gedaan naar een nieuw type tram.